Visi straipsniai

Mokytis anglų kalbos klausantis radijo

Dažnai girdime, kad geriausias būdas išmokti užsienio kalbą – persikelti į vietovę, kur ta kalba aktyviai vartojama, tai yra, būti apsuptam tos kalbos gimtakalbių. Kalbant apie anglų kalbą, visada rekomenduojama vykti į JK arba JAV. Tačiau tai ne visada taip paprasta – reikia eiti žingsnis po žingsnio.

Visų pirma, nuolatinis kalbos vartojimas labiau padeda sustiprinti esamas žinias, nei įgyti naujų. Būdami užsienyje, vargu ar rasite laiko kalbos kursams ar kitoms mokymosi formoms. Tokiu atveju, jei puikiai nemokate anglų kalbos, rizikuojate įtvirtinti savo klaidas jas kartodami! Amerikiečiai ir britai, iš mandagumo, niekada jūsų nekoreguos. Vietoje to jie šypsosis ir apsimes, kad visiškai suprato jūsų puikią anglų kalbą.

Antra, kalbant apie „panirimą“ į kalbinę aplinką, kartais pamirštame, kokiame amžiuje gyvename, ir visada turėtume pasinaudoti visais mums prieinamais privalumais! Šiandien, interneto eroje, galima simuliuoti „angliškos kalbos aplinką“. Vienas būdas pasinerti į amerikietišką ar britišką anglų kalbą – klausytis anglų kalbos radijo stočių. Visos rimtos ir kokybiškos radijo stotys siūlo transliacijas internetu, o pasirinkti įdomią stotį yra gana paprasta. Norint suprasti, ką kalba vedėjai, nebūtina puikiai mokėti anglų kalbos. Užtenka turėti 3-4 tūkstančių žodžių žodyną ir pagrindines gramatikos žinias, kad beveik visiškai suprastumėte radijo programas.

Iš pradžių gali atrodyti, kad vedėjas naudoja nepažįstamus žodžius arba tam tikroje situacijoje negalite iš karto suvokti prasmės. Tai tik pirmasis klausymas – nepraraskite ūpo! Turint pagrindines anglų kalbos žinias, jūsų žodynas tikrai pakankamai platus, kad suprastumėte pagrindinę vedėjo sakomą mintį, o suprasti be vertimo mintyse reikia praktikos.

Pradėkite mokytis anglų kalbos šiandien!

Susikurkite nemokamą paskyrą ir pradėkite mokytis anglų kalbos šiandien!
Sukurti paskyrą