Visi straipsniai

4 žingsniai, kaip iškart pagerinti savo anglų kalbos tarimą

Taisyklingas tarimas yra vienas iš sunkiausių dalykų mokantis bet kokios naujos kalbos. Naudokite šiuos 4 žingsnius, kad padidintumėte savo pasitikėjimą jau šiandien!

1. Labai atidžiai klausykitės

Negalite pagerinti savo tarimo tiesiog skaitydami angliškai. Turite girdėti žodžius, tariamus garsiai. Naudokite tinklalaides, audioknygas ar muziką. Labai atidžiai klausykitės, kaip kiekvieną žodį taria gimtakalbis. Praktikuokite atkartoti garsiakalbio akcentą. Yra daugybė garso/vaizdo pamokų, kurios yra specialiai sukurtos padėti jums dirbti su savo tarimu.

2. Labai atidžiai klausykite savęs

Vienas dalykas yra girdėti mažus skirtumus gimtakalbių akcentuose, bet daug sunkiau šiuos skirtumus atkartoti savo kalboje! Puikus būdas tai padaryti yra įrašyti save kalbant angliškai ir klausytis įrašo. Kokie žodžiai vis dar skamba taip, lyg jūs sakytumėte juos su savo gimtuoju akcentu? Ar galite tiksliai nustatyti, kas yra negerai su jūsų tarimu?

3. Atkreipkite dėmesį į akcentą ir intonaciją

Bendra taisyklė yra tokia, kad dauguma anglų kalbos žodžių pabrėžia priešpaskutinį skiemenį, todėl jei bandote tarti naują žodį, dažniausiai saugiausia pabandyti taip. Tačiau ne visi anglų kalbos žodžiai laikosi tos pačios taisyklės, ir anglų kalbos žodžiai gali dažnai keisti savo reikšmę priklausomai nuo to, kurį skiemenį pabrėžiate. Pavyzdžiui, žodis „present“ gali turėti skirtingas reikšmes priklausomai nuo to, kaip jį tariate. Kai tariate „PREsent“, tai gali reikšti dovaną („Aš tau atnešiau dovaną tavo gimtadieniui“) arba tai, kad kažkas ar kažkas yra patalpoje („Ji dalyvavo susitikime“). Kai tariate „preSENT“, tai tampa veiksmažodžiu, reiškiančiu parodyti ar pristatyti kažką („Norėčiau pristatyti savo naują paveikslą“). Labai svarbu tai teisingai ištarti, norint sklandžiai kalbėti.

Pradėkite mokytis anglų kalbos šiandien!

Susikurkite nemokamą paskyrą ir pradėkite mokytis anglų kalbos šiandien!
Sukurti paskyrą