Visi straipsniai

Anglų kalba visame pasaulyje: kiek šalių kalba angliškai?

Jei kalbate angliškai, galite bendrauti su žmonėmis iš šešių žemynų.

Angliškai kalbančių žmonių galima rasti nuo šiaurinio Kanados krašto iki pietinio Afrikos krašto ir visur tarp jų.

Tai puiki žinia anglų kalbos besimokantiems!

Jūs mokotės tikrai globalios kalbos, kuri išplės jūsų asmeninius ir profesinius ryšius visame pasaulyje.

Pirmiausia, turime apibrėžti, ką reiškia, kad šalis yra „angliškai kalbanti“.

Pagal Šefildo universitetą, yra 18 šalių, kuriose dauguma gyventojų yra gimtakalbiai angliškai kalbantys. Tai apima šalis visame pasaulyje, nuo Kanados iki Bahamų iki Australijos.

Tačiau šis skaičius toli gražu nėra galutinis, nes jis neapima šalių, kuriose anglų kalba yra oficiali kalba, bet ne pagrindinė kalba. Daugiau nei 50 šalių oficialiai yra įtraukę anglų kalbą kaip oficialią kalbą, tačiau daugelyje jų – pavyzdžiui, Kamerūne – ne visi kasdien kalba šia kalba.

Kai kuriose šalyse anglų kalba yra de facto oficiali kalba. Tai reiškia, kad ji yra pagrindinė kasdienio gyvenimo ir darbo kalba, nors formaliai nėra įtraukta į oficialią kalbą sąrašą. Pavyzdžiui, JAV neturi oficialios kalbos, tačiau anglų kalba yra de facto oficiali kalba.

Galiausiai, yra daugybė kitų šalių, kuriose anglų kalba kalbama kaip mažumo kalba. Kitaip tariant, tik dalis gyventojų kalba ja arba ji naudojama tik tam tikruose kontekstuose, pavyzdžiui, mokykloje arba turizmo srityse.

Angliškai kalbančios šalys Amerikoje

Kaip minėjome aukščiau, JAV neturi oficialios kalbos, tačiau dauguma gyventojų kalba angliškai ir tai yra kalba, naudojama švietimo ir vyriausybės reikalams.

Kanada yra kita pagrindinė angliškai kalbanti šalis Amerikoje, nors prancūzų kalba yra antroji oficiali kalba ir dauguma gyventojų kalba abiem kalbomis.

Daugelyje Karibų šalių taip pat kalbama angliškai. Čia yra šalys ir teritorijos, kuriose anglų kalba yra oficiali kalba:

Svarbu paminėti, kad nors anglų kalba yra oficiali kalba, daugelis šių šalių gyventojų nekalba angliškai ir kasdieniame gyvenime gali daugiausia bendrauti ispaniškai, prancūziškai, prancūzišku kreolu ar kitomis kalbomis.

Pradėkite mokytis anglų kalbos šiandien!

Susikurkite nemokamą paskyrą ir pradėkite mokytis anglų kalbos šiandien!
Sukurti paskyrą

Angliškai kalbančios šalys Europoje

Ar žinojote, kad 90% Europos mokinių tam tikru savo išsilavinimo metu mokosi anglų kalbos? Tačiau tai nereiškia, kad jie kalba ja laisvai suaugus.

Yra kelios šalys ir teritorijos Europoje, kuriose pagrindinė kalba yra anglų arba anglų kalba yra oficiali kalba. Jos yra:

Angliškai kalbančios šalys Azijoje

Azijoje yra kelios šalys, kuriose anglų kalba yra oficiali arba de facto oficiali kalba, net jei ji nėra pagrindinė kalba. Jos yra:

Indijoje, Pakistane ir Filipinuose anglų kalba yra oficiali kalba, nors daugiausia naudojama vyriausybėje ir švietime. Singapūre anglų kalba yra oficiali ir plačiai kalbama kalba.

Dabar, kai žinote, kiek daug šalių kalba angliškai, metas praktikuoti savo anglų kalbą! Tikimės, kad šis sąrašas motyvuos jus mokytis, nes žinant kalbą galite keliauti į daugybę įvairių šalių visame pasaulyje. Daug žmonių mokosi kalbėti angliškai, todėl jūs esate gera kompanija praktikuodami kalbėjimą ir skaitymą anglų kalba bei ruošdamiesi ją įtraukti į savo kasdienį gyvenimą.