Visi straipsniai

Anglų kalbos testai – TOEFL, IELTS, PTE ir TOEIC: skirtumai

TOEFL

Kitaip žinomas kaip anglų kalbos kaip užsienio kalbos testas, šis egzaminas šiuo metu yra dažniausiai naudojamas tarp ne gimtakalbių anglų kalbos mokinių. TOEFL dažnai yra reikalavimas daugelyje koledžų ir universitetų JAV, Kanadoje ir kitose anglakalbėse šalyse. Be to, vyriausybinės agentūros, licencijavimo institucijos, verslo įmonės ar stipendijų programos taip pat gali reikalauti TOEFL. Šiuo metu asmens TOEFL rezultatas galioja dvejus metus ir po šio laikotarpio turi būti pervertintas.

Pats TOEFL pirmą kartą buvo administruojamas 1964 m. ir nuo tada jį laikė daugiau nei 23 milijonai studentų. Egzistuoja dvi dažniausiai naudojamos testo formos: internetinis testas (IBT) ir popierinis testas (PBT). IBT testą sudaro keturios dalys: skaitymas, klausymas, kalbėjimas ir rašymas. PBT sudaro keturios dalys: klausymas, struktūra ir rašytinė išraiška, skaitymo supratimas ir rašymas. IBT turi iš viso 120 taškų, o PBT svyruoja tarp 310-667 taškų.

Pasiruoškite TOEFL internetu ↗

IELTS

Kitaip žinomas kaip Tarptautinė anglų kalbos testavimo sistema, IELTS administruoja Kembridžo universiteto ESOL egzaminai, Britų taryba ir IDP švietimas. Yra dvi pagrindinės IELTS versijos: akademinė versija ir bendrojo lavinimo versija. Iš esmės akademinė versija skirta studentams, kurie nori įstoti į universitetus ir kitas aukštojo mokslo institucijas, taip pat medicinos specialistams, tokiems kaip gydytojai ar slaugytojai, kurie turi dirbti ar studijuoti anglakalbėje šalyje. Bendrojo lavinimo versija skirta tiems, kurie nori įgyti darbo patirties arba grynai imigracijos tikslais.

Panašiai kaip ir TOEFL, IELTS rezultatas galioja dvejus metus. Nors tiek akademinė versija, tiek bendrojo lavinimo versija skiriasi turiniu, jų struktūra yra vienoda, padalijant testą į tris dalis: klausymas (40 minučių), skaitymas (60 minučių) ir rašymas (60 minučių). Kartu su rezultatu pateikiamas įvertinimas, svyruojantis nuo aukščiausio "Eksperto vartotojo" iki žemiausio "Ne vartotojo" įvertinimo. Trys pagrindinės šalys, kuriose testas yra atliekamas, yra Kinija, Indija ir Pakistanas.

Pasiruoškite IELTS internetu ↗

PTE

Naujasis Pearson anglų kalbos testas (PTE) buvo pristatytas 2009 m. spalio mėn. Pagrindiniai skirtumai nuo TOEFL yra šie:

Panašiai kaip TOEFL testas, Pearson anglų kalbos testas (PTE) tikrina visose keturiose dalyse: skaitymas, rašymas, klausymas ir kalbėjimas.

Pasiruoškite PTE internetu ↗

Pradėkite mokytis anglų kalbos šiandien!

Susikurkite nemokamą paskyrą ir pradėkite mokytis anglų kalbos šiandien!
Sukurti paskyrą

TOEIC

TOEIC yra akronimas, reiškiantis Tarptautinės komunikacijos anglų kalbos testą. Kaip nurodyta TOEIC svetainėje: „TOEIC yra anglų kalbos testas, skirtas specialiai matuoti kasdienius anglų kalbos įgūdžius žmonėms, dirbantiems tarptautinėje aplinkoje.“ Taškų sistema svyruoja nuo 10 iki 990 taškų, o pats testas trunka dvi valandas, yra daugiausia pasirenkamasis ir tikrina klausymo supratimą bei skaitymo supratimą.

TOEIC išduoda sertifikatus tiems, kurie laiko testą, skirtingomis spalvomis nurodant pažangius įgūdžių lygius. 2006 metais buvo išleistas naujas TOEIC su ilgesniais skaitymo fragmentais ir taip pat britų, australiečių bei Naujosios Zelandijos anglų kalbos kalbėtojais, tuo tarpu ankstesniame teste buvo tik amerikiečių kalbėtojai.

Pasiruoškite TOEIC internetu ↗