Visi straipsniai

5 pagrindinės anglų kalbos mokymosi naudos

Naujos kalbos mokymasis visada yra puiki idėja. Tai suteikia neįtikėtinų privalumų, kurie yra paremti mokslu! Viena iš naudingiausių kalbų, kurią verta mokytis, yra anglų kalba.

1,5 milijardo žmonių šiandien kalba anglų kalba. Visame pasaulyje anglų kalba yra numatytasis pasirinkimas šalyse ir pagrindinėse pramonės šakose. Jus gali net nustebinti, kad kai kurios šalys tampa prieinamesnės dėl anglų kalbos žinių. Anglų kalbos mokymosi nauda yra didžiulė ir plati.

1. Uždirbkite daugiau pinigų

Pasaulyje gali nebūti globalios kalbos, tačiau anglų kalba yra numatytasis pasirinkimas daugybei komunikacijos formų visame pasaulyje. Štai kodėl viena iš anglų kalbos mokymosi naudos yra ta, kad ji reikšmingai padidina jūsų įsidarbinimo potencialą. Tai ne tik patraukli kvalifikacija jūsų gyvenimo aprašyme, bet ir statistiškai įrodyta, kad ji padidina įsidarbinimo potencialą.

2020 metais tie, kurie į darbo rinką įėjo su antrosios kalbos mokėjimu, tikėjosi papildomo 10% iki 15% atlyginimo padidėjimo.

Šiose trijose konkrečiose srityse anglų kalba yra pagrindinė kalba:

a. Verslas

Globalizacija įvairiose pasaulio vietose išstūmė šią kalbą ten, kur kitaip ji galbūt nepasiektų. Neseniai atliktas LinkedIn tyrimas atskleidė, kad 90% žmogiškųjų išteklių direktorių, generalinių direktorių ir rinkodaros direktorių teigia, jog turėti angliškai kalbančius darbuotojus yra naudinga jų verslui. Jie tikriausiai tai teigia dėl to, kad anglų kalba ilgai jaučia savo įtaką verslo pasaulyje. Šiandien ji yra pagrindinė verslo sektoriuje.

b. Mokslas

Mokslas taip pat yra didžiąja dalimi orientuotas į anglų kalbą. Su naujais terminais ir paskelbtais straipsniais, labiausiai tikėtina, kad susidursite būtent su anglų kalba, todėl anglų kalbos mokymosi nauda yra didžiulė.

c. Internetas

Pradedant iš dviejų anglakalbių šalių (Jungtinės Karalystės ir JAV), internetas visada turėjo pranašumą anglų kalbos kalbančių žmonių atžvilgiu. Viena iš anglų kalbos mokymosi naudos yra galimybė pasiekti 55% šiandien internete pateikiamos informacijos.

2. Viena geriausių kalbų, skirtų keliauti

Jei manote, kad anglų kalba gali jūsų nuvesti tik į tokias vietas kaip JAV, JK ir Kanada, turime puikių naujienų: Yra daugiau nei 50 anglakalbių šalių visame pasaulyje. Daugelyje miestų, ypač Europoje, anglų kalba beveik tampa neoficialia antrąja kalba, kur turistai sudaro reikšmingą bendruomenės dalį. Net Kinijoje, kur iš 1,3 milijardo gyventojų tik keli milijonai kalba šia kalba, galite tikėtis sutikti anglų kalbos kalbėtojų jos miestuose.

Pradėkite mokytis anglų kalbos šiandien!

Susikurkite nemokamą paskyrą ir pradėkite mokytis anglų kalbos šiandien!
Sukurti paskyrą

3. Tapti geriau rašytoju

Vienas geriausių būdų suprasti naują kalbą yra rašyti. Kuo daugiau rašote, tuo daugiau prieigos turite prie naujos kalbos. Tai padeda gerinti jūsų knygos suvokimą ir galiausiai jūsų kūrybiškumą.

Klasės sąlygomis rašymas padeda įsisavinti naujos kalbos pagrindus. Prisiminkite savo pradinius mokymosi metus. Kaip dažnai rašėte abėcėlę ir pagrindinius sakinėlius? Tas pats galioja ir mokantis suaugusiesiems. Tuo pačiu metu reguliarus pastangų dėjimas padės jums išmokti paprastus žodžius ir toliau plėsti savo žinias. Paprasti žodžiai virsta sudėtingesniais, ir netrukus turėsite aprašomųjų žodžių, reikalingų tapti kūrybingu rašytoju.

Panašiai kaip ir tapti muzikantu, neįmanoma suprasti savo įrankio, kol jį nebandote valandas iš eilės. Tas pats pasakytina ir apie anglų kalbą. Pradėkite rašyti jau šiandien, ir netrukus pajusite naudos.

4. Mėgautis klasikine literatūra ir filmų kūriniais gimtąja kalba

Per pastaruosius kelis šimtmečius daugelis pasaulio klasikinių filmų ir literatūros kūrinių buvo sukurti anglų kalba. Nors galite gauti vertimus, kažkas visada atrodo "ne taip" apie galutinį produktą. Tai pasakytina ir apie klasikinius kūrinius, verčiamus į anglų kalbą. Tokie nesėkmingi vertimai gali sudaryti sunkumų vertinti kai kuriuos didžiųjų anglakalbių menininkų darbus, nuo Šekspyro iki Stiveno Kingo, nuo Hitchcocko iki Scorsese. Norėdami iš tikrųjų jausti puikius filmų ar literatūros kūrinius, geriausia juos patirti jų gimtąja kalba.

Panašiai taip, viena iš anglų kalbos mokymosi naudų yra supratimas apie populiariąją kultūrą. Jei mokotės iš šiandienos didžiųjų filmų, nedelsdami suteikiate sau temą, kuri yra suprantama milijonams žmonių. Tikimės, tai suteiks jums daugiau galimybių kalbėti ir praktikuotis.

5. Imigracijos privalumai

Jei nekalbate anglų kalba, tai gali sukelti jums reikšmingą nepalankumą. Jungtinėse Valstijose norint tapti piliečiu, reikia išlaikyti anglų kalbos testą. Tačiau nauda iš anglų kalbos neapsiriboja tik įsikūrimu šalyje.

Darbo suradimas yra sunkus net jei mokate kalbą. Be jos, darbo rinka tampa kur kas siauresnė. Tai daro įtaką jūsų finansiniam stabilumui ir bendrai gyvenimo kokybei. Be to, kasdieniame gyvenime susiduriama su dideliais iššūkiais. Įsivaizduokite, jei turėtumėte eiti į parduotuvę, autobusų stotį ar net ligoninę, nelabai suprasdami anglų kalbą.

Kai kurioms šeimoms, atvykstant į naują šalį, ne kiekviena kartos kalba anglų kalba. Jei tai atsitinka, įtraukite šeimą. Mokykite vyresniąją kartą anglų kalbos ir stebėkite, kaip jų dienos pagerėja galimybe padėti su namų darbais ir kitomis šeimos veiklomis.